Počinje festivalski deo Dragačevskog sabora

Извор: Викиновости


9. август 2011.
GUČA, 9. avgusta 2011. (Beta) - Posetioce 51. Dragačevskog sabora u Guči očekuju koncerti, izložbe i druge manifestacije posvećene trubi, a festivalski deo sabora počeće u sredu, nastupima najmlađih izvođača.

Pravo da se takmiče u Guči stekla su tri pionirska orkestra - Osnovne škole "Ivo Andrić" iz Pranjana, kao i orkestri Emira Salkovića iz Bojnika i Mihajila Stojkanovića iz Priboja.

Pored njih će nastupiti i 17 omladinskih orkestara, a glavno finale 18 trubačkih orkestara održaće se u subotu u 21 sat na Gradskom stadionu, kada će biti proglašena "Zlatna truba" Guče.

Uoči početka takmičarskog dela festivala, u Guči su organizovane izložbe slika, vajara, pletilja, tkalja i vezilja, kao i sportska nadmetanja u višeboju i predstavljanje izvornog narodnog stvaralaštva iz čitave Srbije.

U četvrtak će u 21 sat na Gradskom stadionu nastupiti dosadasnji pobednici Dragačevskog sabora: prva truba sveta Dejan Petrović iz Duboke, prošlogodišnja "Zlatna truba" Ekrem Mamutović iz Vranja i dobitnik priznanja "Majstor trube" Dragan Ignjić iz Užica. Za isto veče je zakazan i koncert folk pevača Miroslava Ilića.


Извор[уреди]