Počinje Beogradski džez festival

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


24. oktobar 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) Beogradski džez festival počinje u četvrtak, 25. oktobra, a ove će godine ta manifestacija biti posvećena duvačkom instrumentu trubi i balkanskom džezu.

Festival će u četvrtak u Centru "Sava" otvoriti koncert domaćeg sastava Darkvud Dab (Darkwood Dub) i Bisere Veletanlić, kao i američke džez postave Majlsa Dejvisa "Majls Smajls" (Miles Smiles).

Programski menadžer festivala Dragan Ambrozić rekao je da je u prvom planu ovogodišnjeg festivala truba, u znak podsećanja na 21. godišnjicu smrti Majlsa Dejvisa, koji je umro 28. septembra 1991. godine.

On je rekao da je Majls Dejvis tri puta bio gost Beogradskog džez festivala i da je gostovanje njegovog benda verovatno poslednja prilika da se u njihovom izvođenju uživo čuju Dejvisove kompozicije.

"Ove godine veoma je primetna kriza na koncertnom tržištu u Evropi, mnogi izvođači nisu mogli da sastave koncertne turneje, već su bili prinuđeni da ih skraćuju, a mi smo uspeli da dovedemo muzičare koje smo nameravali i da ostvarimo umetnički cilj", rekao je Ambrozić novinarima najavljujući festival.


Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg