Počinje šesti Kroacija samit

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


8. јул 2011.
ZAGREB, 8. jula 2011. (Beta) - Šesti Kroacija samit čije su teme perpektiva regiona i širenje EU, okupiće danas i sutra u Dubrovniku šefova evropskih vlada, visoke funkcionere EU, ali neće doći i zvaničinici iz Beograda.

Zbog dolaska premijera Kosova Hašima Tačija niko od zvaničnika Srbije ni prošle godine nije učestvovao na Kroacija samitu, a dolazak kosovskog premijera najavljen je i ove godine.

Iako su pozvani na dvodnevnu konferenciju, u Dubrovnik neće doći zvaničnici Srbije i Bosne i Hercegovine, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu spoljnih poslova Hrvatske.

Uz domaćine, predsednika i premijera Hrvatske Ivu Josipovića i Jadranku Kosor, na skupu pod nazivom "Nova decenija za Jugoistočnu Evropu-dovršetak tranzicije" učestvovaće premijeri Crne Gore, Slovenije, Kosova i Makedonije - Igor Lukšić, Borut Pahor, Hašim Tači i Nikola Gruevski.

Na konferenciji će biti i predsednici vlada Albanije, Bugarske i Belgije - Sali Beriša, Bojko Borisov i Iv Leterm, kao i komesar za širenje EU i evropsku politiku susedstva Štefan File.


Извор[уреди]