Počeo Betin sajam udžbenika

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


1. септембар 2010.
BEOGRAD, 1. septembra 2010. (Beta) - Sajam udžbenika, koji na beogradskom Trgu Nikole Pašića organizuje Novinska agencija Beta, otvoren je danas i trajaće do 6. septembra, uz učešće sedam izdavačkih kuća.

Štandovi izdavača će svakog dana biti otvoreni od 12 do 20 sati.

Novinska agencija Beta Sajam udžbenika organizuje po drugi put, a uz podršku beogradskog Sekretarijata za obrazovanje.

Sajam je danas posetio gradski sekretar za obrazovanje Vladimir Todić koji je pozvao roditelje i đake da izbegnu gužve u knjižarama i užbenike nabavljaju na Betinom Sajmu.

"Siguran sam da će Sajam biti uspešan, a da će ponudom biti zadovoljni roditelji, đaci, ali i nastavnici i profesori koji će na ovim štandovima moći da nabave materijal koji će im pomoći u radu sa učenicima", kazao je Todić novinarima.

Todić je podsetio da je Gradska uprava ove godine obezbedila besplatne udžbenike za đake petog razreda, a u okviru akcje Ministarstva prosvete Grad Beograd obezbedio je i sredstva za nabavku udžbenika za đake drugog razreda.

"Naša ideja je da na početku školske godine pomognemo roditeljima i učenicima da se na malo lakši način i u prijatnijem ambijentu snabdeju svime što im je potrebno za početak škole", kazao je glavni i odgovorni urednik Novinske agencije Beta Ivan Cvejić.

Cvejić je istakao da su na Sajmu prisutni svi značajniji izdavači, a ponuda je, pored udžbenika, unapređena i ostalim edukativnim materijalom.

Udžbenike i drugu obrazovnu literaturu na ovogodišnjem Sajmu prodavaće izdavacke kuće: Zavod za udžbenike, Clio, Klett, The English book, M&G dakta, Kvark medija i Beogradska knjiga.

Sajam udžbenika se održava uz podršku Sekretarijata za obrazovanje grada Beograda. Prijatelj manifestacije je kompanija Telekom, koja na sajmu nudi pogodnosti u svojim uslugama namenjene učenicima.


Извор[уреди]