Počelo suđenje Crvenim beretkama

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


3. oktobar 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) Čitanjem optužnice tužilaštva za organizovani kriminal u sredu je u Specijalnom sudu u Beogradu počelo suđenje osmorici bivših pripadnika Jedinice za specijalne operacije (JSO) optuženih za organizovanje oružane pobune novembra 2001. godine.

Prethodno je predsednik Višeg suda Dragoljub Albijanić odbio zahtev za izuzeće sudskog veća, koji je jutros podneo advokat Milorada Ulemeka, Slobodan Milivojević.

Izjašnjavajući se o ličnim podacima, Ulemek je kazao da je penzioner, ali da penziju preusmerava u Fond za decu poginulih radnika MUP-a.

Suđenje je trebalo da počne u utorak, ali je odloženo za danas jer su advokati odbrane tražili izuzeće specijalnog tužioca Miljka Radisavljevića, kao i njegovog zamenika, postupajućeg tužioca Dimitrija Popića, što je odbijeno.

Predsednik sudskog veća Vladimir Vučinić pročitao je imena koji će biti pozvani za svedoke, među kojima su Dušan Mihajlović, Čedomir Jovanović, Dragan Veselinov, Ljubiša Buha i drugi.

Za organizovanje pobune „Crvenih beretki“ optuženi su Milorad Ulemek Legija, Zvezdan Jovanović, Dušan Maričić, Veselin Lečić, Mićo Petraković, Dragoslav Krsmanović, Dragiša Radić i Vladimir Potić.

Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg