Počelo prolećno zasedanje

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


2. март 2011.
BEOGRAD, 2. marta 2011. (Beta) - Skupština Srbije počela je u sredu prvu sednicu redovnog prolećnog zasedanja, a na dnevnom redu su, između ostalog, izmene Zakona o planiranju i izgradnji.

Redovno prolećno zasedanje počelo je uz himnu "Bože pravde" i rasporedjivanjem garde Vojske Srbije na ulazu u Dom Narodne skupštine, ceremonije propisane Zakonom o Narodnoj skupštini.

Na dnevnom redu sednice su i Predlog zakona o socijalnoj zaštiti i Predlog zakona o sportu, kao i izmene zakona o porezima na imovinu i na upotrebu, držanje i nošenje dobara. Poslanici treba da razmotre i izmene Zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2011. godine i izmene Zakona o popisu poljoprivrede 2011. godine.

Na dnevnom redu je i potvrđivanje više sporazuma, kao i izbor predsednika, zamenika predsednika i članova Upravnog odbora Republičke agencije za elektronske komunikacije.

Poslanici će razmatrati i predloge za izbor predsednika i članova Fiskalnog saveta, listu kandidata za izbor jednog člana Saveta Republičke radiodifuzne agencije iz reda Konferencije univerziteta Srbije, koju je utvrdio Odbor Skupštine Srbije za kulturu i informisanje, kao i vladin Predlog kandidata za člana Odbora Agencijeza borbu protiv korupcije.


Извор[уреди]