Počela sednica odbornika sa severa Kosova

Извор: Викиновости


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

9. август 2011.
Лепосавић-  (Beta) - Zajednička sednica četiri skupštine opštine severnog Kosova tokom koje će se razgovarati o aktuelnoj političko bezbednosnoj situaciji i dogovoru predstavnika Vlade Srbije i KFORa počela je u utorak oko 12.45 u Leposaviću.

Pored odbornika, predsednika opština i Skupština opština - Zvečan, Leposavić, Zubin Potok i Kosovska Mitrovica sednici prisustvuju i načelnik Kosovskomitrovačkog orkuga i lideri političkih partija i koalicija koje deluju na severu Kosova.

Sednica, koja je počela sa 45 minuta zakašnjenja, održava se u zgradi Više ekonomske škole i zatvorena je za javnost.

Na sednici će se, kako je najavljeno, prvo razgovarati o uklanjajnu barikada, što je i prva tačka Sporazuma koji su postigli predstavnici Vlade Srbije sa komandantom Kfora Erhardom Bilerom. Na sednici će biti reči i o sastanku koji su predstavnici Srba sa severa Pokrajine imali u nedelju u Begradu sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem.

Pred početka sednice predstavnici Demoktratske stranke Srbije novinarima su podelili saopštenje u kome ocenjuju da dogovor sa Kforom predstavlja pristanak vlasti u Srbiji da se, suprotno Ustavu i Rezoluciji 1244 na severu Kosova primenjuje Ahtisarijev plan.

Извор[уреди]