Пређи на садржај

Počela rasprava o predlogu zakona o spoljnim poslovima

Извор: Викиновости


4. decembar 2007.
Beograd/ Srbija (Beta) - Skupština Srbije nastavila je u utorak rad načelnom raspravom o Predlogu zakona o spoljnim poslovima kojim se uređuju odnosi i postupanje državnih organa u oblasti spoljne politike i međunarodnih odnosa.

Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić obrazlažući zakon poslanicima, kazao je da se prilikom izrade tog zakona težilo da postojeći odnosi i postupanja državnih organa u spoljnim poslovima dobiju svoj pravni osnov, ali i da se ostvari uslov za razvijanje dobrog diplomatskog aparata.

On je kazao da će zakon omogućiti institucionalnu reformu diplomatskog organa koja je u poslednjih nekoliko decenija doživela eroziju usled raspad države, izolacija i sankcija.

Jeremić je naglasio, da Srbija uzlazi u izazove i iskušenja u spoljnoj politici i naveo da pre svega misli na borbu za očuvanje celovitosti Srbije i brzo priključenje EU i dodao da će predloženi zakon suštinski definisati i ojačati diplomatiju Srbije.

Poslanici su juče završili načelnu raspravu o predlozima zakona o odbrani i Vojsci Srbije i usvojili zakone o predsedniku i izboru predsednika Republike.

Извор

[уреди]