Počela nova sednica, na početku poslanička pitanja

Извор: Викиновости


23. oktobar 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) Skupština Srbije u utorak je počela novu sednicu na čijem dnevnom redu je vladin Predlog zakona o amnestiji, koji predviđa da na slobodu bude pušteno 1.100 zatvorenika osuđenih na kazne do tri meseca zatvora.

Kako je predloženo, kazne bi istovremeno bile smanjene zatvorenicima osudjenim do šest meseci zatvora, kojih prema procenama Ministarstva pravde ima više od 2.000.

Predsedavajuća sednici Vesna Kovač izvinila se zbog kašnjenja početka sednice zbog, kako je navela, promene poslaničkih kartica.

Na početku rada, poslanici koriste vreme za postavljanje pitanja.

Na dnevnom redu nove sednice su i dopune Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, koje je predložio poslanik opozicione Demokratske stranke Srđan Miković, kao i vladin predlozi zakona o upravljanju migracijama, i izmene i dopune Zakona o lekovima i medicinskim sredstvima.

Takođe je predloženo da se razmatra potvrđivanje Ugovora o garanciji (AD Železnice Srbije: Rehabilitacija pruga) između Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj i Ugovora o garanciji (Projekat unapređenja vodnih sistema u Subotici) između Srbije i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Na dnevnom redu će biti i potvrđivanje Sporazuma vlada Srbije i Italije o saradnji u oblasti energetike, kao i potvrđivanje Sporazuma vlada Srbije i Gruzije o saradnji i uzajamnoj pomoći u carinskim pitanjima.

Predsednik parlamenta Nebojša Stefanović je predložio da se razmatra i Predlog odluke o izboru Saveta guvernera Narodne banke Srbije, koji je podneo Odbor Skupštine Srbije za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava i Predlog odluke o davanju saglasnosti na Statut Agencije za energetiku Republike Srbije, koji je podneo skupštinski Odbor za industriju.


Izvor[уреди]