Počela načelna rasprava o dva zakona

Извор: Викиновости


19. maj 2009.
Beograd/ Srbija (Beta) - Skupština Srbije počela je u utorak objedinjenu načelnu raspravu o predlozima zakona o zvaničnoj statistici i popisu stanovništva domaćinstava i stanova 2011. godini, nakon što su poslanici iskoristili pravo da postavljaju pitanja i traže obaveštenja.

Poslanici opozicije najviše su se interesovali za posetu potpredsednika SAD Džozefa Bajdena. Zamenica šefa poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Gordana Pop Lazić pitala je ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića da li će zbog najavljenih mera bezbednosti biti blokiran ceo Beograd i da li će građani moći da idu na posao.

Ona je "upozorila" predsednika Srbije Borisa Tadića da pazi šta obećava Bajdenu. Poslanica Nove Srbije Aleksandra Janković ocenila je da će poseta Bajdena državu koštati najmanje pola miliona evra, jer će zbog blokade grada stati sve službe i radnje.

Poslanik Demokratske stranke Srbije Dragan Šormaz pitao je da li će Vlada Srbije upoznati specijalnog predstavnika EU na Kosovu i Metohiji pitera Fejta da "na severu nisu teroristi nego legitimno izabrani predstavnici naroda i da treba da prestane hajka na njih".

Poslanici su nakon postavljanja pitanja počeli objedinjenu raspravu o dva predloga zakona koja je obrazložila ministarka finansija Diana Dragutinović.

Извор[уреди]