Počela kontrola otkupa poljoprivrednih proizvoda

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


15. јун 2011.
BEOGRAD, 15. juna 2011. (Beta) - Inspektori Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede počeli su sa preventivnim i korektivnim kontrolama otkupa poljoprivrednih proizvoda, saopštilo je u sredu to Ministarstvo.

Kako je saopšteno, inspekcijske službe su vec prisutne i sprovode kontrolu u skladu sa svojim nadležnostima na terenima gde se realizuje otkup poljoprivrednih proizvoda i domacih životinja.

Zadatak inspekcije je, saopšteno je, da spreci neovlašćena lica da se bave otkupom poljoprivrednih proizvoda. To je interes kako legalnih otkupljivaca, tako i samih poljoprivrednih proizvođača.

Kako je navedeno, osnovni cilj kontrole je da otkup poljoprivrednih proizvoda i domacih životinja bude realizovan uz što je moguce manje problema i da poljoprivredni proizvođači budu maksimalno informisani o svojim pravima prilikom otkupa, jer samo na taj nacin mogu biti i zašticeni.

Otkupljivaci su dužni da na registrovanom otkupnom mestu istaknu obaveštenje o svim bitnim uslovima za otkup od naziva i poslovnog imena, perioda godine kada se vrši otkup i radnog vremena otkupnog mesta, vrsti proizvoda koji se otkupljuju, obaveštenje o otkupnoj ceni sa PDV-om po kategorijama kvaliteta (klasama) i roku plaćanja, navedeno je u saopštenju.


Извор[уреди]