Platini protiv uvođenja video tehnologije

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


28. новембар 2009.
Beograd-  (Beta) Predsednik Evropske fudbalske unije Mišel Platini odbacio je u subotu ideju o uvođenju video tehnologije i gledanja usporenog snimka spornih situacija za vreme utakmica.

Platini je kazao da to ne bi eliminisalo simuliranje i varanje tokom meča, već da bi uvođenje dodatnog sudije u značajnoj meri rešilo problem.

Deo medija u Evropi pozvao je Platinija da se izjasni o spornoj situaciji na revanš utakmici baraža za Svetsko prvenstvo između Francuske i Republike Irske, kada je Tjeri Anri igrao rukom, pre nego što je asistirao Vilijamu Galasu za gol koji je odveo "trikolore" na Mundijal.

"Još jedan sudija iza gola sigurno bi video da je Anri igrao rukom. Usporeni video snimci na terenu? To je loše rešenje. Pričamo o velikim utakmicama, ali da li bi bilo moguće postaviti 20 kamera na meču između Andore i Farskih Ostrva? Moramo da budemo pošteni prema svima", rekao je Platini za francuski dnevni list L'Ekip. Uvođenje dodatnih sudija iza oba gola počelo je ove sezone kao eksperimentalna ideja UEFA u utakmicama Lige Evropa.


Извор[уреди]