Pivarska industrija dopirnosi suficitu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

6. јул 2010.
NOVI SAD, 6. Jula 2010. (Beta) - Srpski ministar poljoprivrede Saša Dragin izjavio je u utorak da industrija piva u značajnoj meri doprinosi spoljnotrgoviskom suficitu Srbije u poljoprivredi, koji je prošle godine bio oko 650 miliona dolara.

Dragin je prilikom obilaska pogona Ujedinjenih srpskih pivara u Novom Sadu, članice Hajneken grupe, rekao da je velikim ulaganjima i trudom novosadska pivara postala jedna od najrazvijenijih u jugoistočnoj Evropi i jedna od najvećih izvoznih brendova Srbije.

"Kapaciteti ove fabrike su za trećinu veći od iskorišćenih i naš posao kao države je da joj pomognemo da dalje razvija svoje brendove i plasira ih na inostrana tržišta", kazao je Dragin i dodao "da bi mirno spavao kada bi u Srbiji postojalo još deset ovakvih brendova".

Povodom Zakona o pivu koji je nedavno usvojen, Dragin je rekao da se u prvom trenutku plašio da li će domaće pivare moći da dostignu postavljene standarde, ali je nakon obilaska novosadske pivare fasciniran tehnologijama koje se koriste u proizvodnji.


Извор[уреди]