Piraeus banka uručila donaciju NURDOR-u

Извор: Викиновости

20. maj 2015.
Niš-  (PRobjave) - Piraeus banka uručila je donaciju za izgradnju novog hemato-onkološkog odeljenja u Nišu humanitarnoj organizaciji NURDOR, Nacionalnom udruženje roditelja dece obolele od raka.

Rukovodilac Korporativnih komunikacija Piraeus banke Miroslava Nešić Bikić naglasila je da su u pitanju sredstva koja su zaposleni obezbedili učešćem na ovogodišnjoj humanitarnoj trci Beogradskog maratona.

„Donacija od 2.065 evra je rezultat preko 300 pretrčanih kilometara i velike želje zaposlenih u Piraeus banci da doprinesu poboljšanju uslova lečenja, a time i procenta izlečenja dece obolele od raka", istakla je Miroslava Nešić Bikić i pozvala sve poslovne partnere i pojedince dobre volje da pomognu izgradnju hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.

U ime NURDOR-a donaciju je primio predsednik ove humanitarne organizacije, Todor Mančić i zahvalio ljudima dobre volje iz Piraeus banke, ističući da NURDOR već više od decenije brine o deci i mladima obolelim od raka i njihovim porodicama iz cele Srbije.

"Trenutno, najveći i najvažniji projekat nam je dogradnja dva sprata dečijeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu, čime ćemo, uz pomoć donatora i prijatelja, uspeti da obezbedimo najbolje bolničke uslove - po evropskim standardima. Naša vizija je da sva dečija hemato-onkološka odeljenja u Srbiji budu takva - a evo počinjemo, zahvaljujući i prijateljima iz Piraeus banke, u Nišu", rekao je Mančić.

Piraeus banka, kao socijalno odgovorna kompanija, opredeljena je da pomaže mladima kojima je neophodna pomoć i nastoji da svoje društvene aktivnosti sprovodi u kontinuitetu. Ova donacija namenjena NURDOR-u je samo jedan primer kako se dobra volja zaposlenih unutar kompanije usmerava na pravi način.

Извор[уреди]