Пређи на садржај

Pips, čips end videoklips u Domu omladine Beograda

Извор: Викиновости

23. март 2010.
BEOGRAD, 23. marta 2010. (Beta) - Hrvatska pop grupa "Pips, čips end videoklips" (Pips, Ćips & Videoclips), višestruki dobitnik ugledne hrvatske nagrade "Porin", održaće 7. aprila koncert u Domu omladine Beograda.

Kako je danas saopšteno iz te ustanove, grupa će nastupiti u sali "Amerikana", bivšem "Pogonu", a karte su već u prodaji.

"Pips, čips end videoklips" su stilski veoma raznovrsna grupa koja postoji 18 godina i iza sebe ima šest studijskih albuma, od kojih su najcenjeniji "Dernjava" (1995), "Fred Astaire" (1997) i "Bog" (1999).

Grupa je debitantsko ostvarenje "Shimpoo Pimpoo" izdala 1993. godine, privukavši pažnju stilskom raznolikošću - od kabaretskog popa do žestokog pank zvuka. Ova eklektičnost postaće zaštitni znak benda.

Drugi album "Dernjava" doneo je "Pipsima" proboj na tržišta Slovenije i Hrvatske, kao i nagradu "Porin" za najbolji alternativni album.

Potonji "Fred Astaire" popeo se na vrhove godišnjih kritičarskih lista u Hrvatskoj, i osvojio dva "Porina" - pored ostalog za album godine.

Još veći uspeh grupa je ostvarila sa albumom "Bog", i ponovo je dobila dva "Porina", od kojih jedan za najbolji rok album.

U sledećoj deceniji članovi u grupi su se često menjali i peti album "Drveće i rijeke" izašao je tek 2003. godine.

Posle još jedne četvorogodišnje pauze, "Pipsi" su 2007. godine objavili svoj za sada poslednji album "Pjesme za gladijatore".

Ulaznice za koncert u Domu omladine koštaju 600 dinara.

Извор[уреди]