Peranović nedavno odlikovan

Извор: Викиновости


11. avgust 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) Sveštenik Branislav Peranović, osumnjičen za ubistvo Nebojše Zarupca u Centru za odvikavanje od droga „Sretenje“, nedavno je odlikovan zvanjem protojereja stavrofora, piše dnevnik Politika u izdanju od subote.

Vladika šabački Lavrentije odlikovao je Peranovića najvišim zvanjem koji oženjeno svešteno lice može dobiti u Srpskoj pravoslavnoj crkvi, tvrdi advokat Ilija Radulović, branilac osumnjičenog sveštenika.

Prema njegovim rečima, vladika Lavrentije je odlikovao njegovog klijenta pre oko tri nedelje, o čemu ima i materijalne dokaze.

„Imamo i CD sa svečanosti kada ga je vladika Lavrentije odlikovao i održao hvalospevnu besedu u kojoj je rekao da se otac Branislav nagrađuje za dobra dela i izuzetne rezultate koje je postigao“, izjavio je Radulović.

Advokat je dodao da je podneo krivičnu prijavu protiv vladike bačkog Irineja i episkopa jegarskog Porfirija zbog nedozvoljenog komentarisanja krivičnog postupka u toku.

Kako piše Politika, u Eparhiji šabačkoj nisu mogli da daju nikakve informacije ni izjave dok ne dobiju izveštaje o istrazi policije i suda. Ni u Sinodu SPC nije moglo da se sazna da li je „crkvena vlada“ obaveštena da je otac Branislav Peranović odlikovan, kao ni da li će oni preduzimati neke korake povodom tog slučaja.

Izvor[уреди]