Penelopi Kruz zvezda na Stazi slavnih

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


2. април 2011.
LOS ANĐELES, 2. aprila 2011. (Beta) - Penelopa Kruz postala je u petak prva glumica koja je dobila zvezdu na Stazi slavnih u Holivudu, javile su svetske agencije.

Svečanom otkrivanju zvezde na Holivud bulevaru su, pored ostalih, prisustvovali glumičin muž Havijer Bardem i njen američki kolega Džoni Dep. Penelopa Kruz i Dep su junaci filma "Pirati sa Kariba: Na čudnim plimama", koji u bioskope stiže idućeg meseca. Glumica, koja je popularnost stekla ulogom u filmu "Šunka, šunka" Bigasa Lune iz 1992, dobila je 2.436. zvezdu na Stazi slavnih, nedaleko od Kodak teatra, u kojem je 2009. dobila Oskara za epizodnu ulogu u filmu "Ljubav u Barseloni" Vudija Alena.

"U karijeri sam radila sa nekim od najtalentovanijih režisera u Španiji, Evropi o SAD", kazala je glumica, koja je u januaru rodila sina. Penelopa Kruz je ispričala i da je kada je 1994. došla u Los Anđeles, na engleskom jeziku znala da kaže samo "Kako ste?" i "Želim da radim sa Džonijem Depom". Našalila se da sada zna kako da kaže: "Želim da ponovo radim sa Džonijem Depom". Pored holivudske karijere, španska glumica ostala je verna rodnoj zemlji - redovno sarađuje sa Pedrom Almodovarom, s kojim je snimila filmove "Živo meso", "Sve o mojoj majci", "Vrati se" i "Prekinuti zagrljaji".


Извор[уреди]