Pedeset godina karijere i novi album Boba Dilana

Извор: Викиновости


7. septembar 2012.
SAD -  (Beta-AFP) Iako je često tema retrospektiva i izložbi, Bob Dilan neumorno nastavlja karijeru započetu pre 50 godina, a iduće nedelje objaviće novi album pod nazivom "Tempest".

To je prvi Dilanov album od "Together Through Life" iz 2009, iste godine kada je objavio disk tradicionalnih božićnih pesama pod nazivom "C h r i s t m a s in the Heart". Robert Zimerman (71), koji se 1979. preobratio u hrišćanstvo, želeo je da tema novog albuma bude religija. "Ali, nisam imao dovoljno pesama. Mnogo više koncentracije je potrebno za deset pesama na istu temu nego za album koji sam na kraju snimio", kazao je Dilan magazinu Roling ston. "Tempest" je "zanimljiva gomila svega i svačega iz koje nešto može da ispadne", objasnio je.

Pesme na albumu bave se ljudskom prirodom, potragom za ljubavlju i osvetom, nasiljem i smrću. Naslovna numera "Tempest" traje 14 minuta i uz umetničku slobodu govori o brodolomu "Titanika". Pesma "Roll on John" posvećena je ubistvu Džona Lenona. Album "Tempest", koji je 35. studijski album Boba Dilana, spoj je roka, bluza, folka i džeza. U američke prodavnice stiže 11. septembra.


Izvor[уреди]