Пређи на садржај

Pešić ne obećava trofeje na početku

Извор: Викиновости


20. август 2011.
Србија -  (Beta) - Novi trener košarkaškog kluba Crvena zvezda Beograd Svetislav Pešić rekao je u subotu da ne može da obeća trofeje na početku, ali da će dati sve od sebe da napravi tim za budućnost.

„Vrhunski rezultati ne dolaze preko noći, oni se stvaraju i mi smo tu da probamo da naše znanje i naše iskustvo stavimo u funkciju stvaranja vrhunskih rezultata. Ja ne mogu da obećam trofeje odmah na početku“, kazao je Pešić.

Pešić se osvrnuo na prethodni angažman u Crvenoj zvezdi u sezoni 2008/09. za koji je ocenio da je bio vrlo uspešan.

„Volim da završim ono što započnem. Sezona koju sam pre dve godine proveo u Zvezdi je po mom mišljenju bila fantastična, dobro smo radili i ja sam uživao. Sada može da se završi posao koji iz određenih razloga tada nije mogao“, kazao je Pešić.

Pešić, koji je bio prvak Evrope sa reprezentacijama Nemačke i Jugoslavije, sa kojom je osvojio i svetsko prvenstvo, naglasio je da ga je razgovor sa predsednikom kluba Nebojšom Čovićem motivisao da od kluba napravi "uređen koncept sa vrhunskim rezultatima".

Jedan od glavnih motiva u preuzimanju trenerskoj posla u Zvezdi je i veliki broj talentovanih igrača koji se stvorio spajanjem Crvene zvezde i FMP-a.

Извор

[уреди]