Pastor: Ogroman šamar za proces decentralizacije

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


14. jul 2012.
Novi Sad/ Srbija (Beta) Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je da odluka Ustavnog suda Srbije o suspendovanju više od 20 odredbi Zakona o nadležnostima Vojvodine predstavlja "ogroman šamar" za proces decentralizacije Srbije.

„Sa zaprepašćenjem, naime, treba da spoznamo da je udaren ogroman šamar onim procesima u čije smo se ostvarenje nadali protekle decenije: konkretne decentralizacije, snižavanja nivoa donošenja odluka, povraćaju novca tamo gde se on stvara, princip pravičnosti“, rekao je Pastor za novosadski „Mađar so“ (Magyar Szo) od subote.

Dodao je da je uveren da nije slučajno što je Ustavni sud odluku doneo baš sada i ocenio da su politički argumenti pretegli „barem toliko koliko i pravni“.

„Sve je ovo jedno gorko iskustvo koje, istovremeno, kodira i politički konflikt koji je u latentnom stanju bio prisutan i u proteklih deset godina, a sada će , siguran sam, izbiti na površinu. Sve će to odrediti i temu javnog govora, koja će biti odnos centrale i autonomije, odnosno rešavanje pitanja autonomije“, kazao je Pastor.

Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg