Пређи на садржај

Paspalj i Karakašević na Sportskom danu osoba sa invaliditetom Zvezdare

Извор: Викиновости


30. novembar 2011.
Beograd/ Srbija (PRObjave) - Sportski dan za osobe sa invaliditetom održan je dvorani SC "Olimp", u okviru manifestacije "Dani osoba sa invaliditetom na Zvezdari", koja će otrajati do 3. decembra.

Učestvovali su Teniski klub za OSI Beograd, Klub sedeće odbojke "Smeč", Džudo klub "Olimp", Klub za košarku u kolicima "Dunav", Sportski klub "Pobeda", Džudo klub "Olimp", Društvo za dečju i cerebralnu paralizu Zvezdara, Društvo za pomoć MNRO, Dnevni boravak za decu ometenu u razvoju u Šekspirovoj, Udruženje "Sve je moguće", Udruženje "Živimo zajedno", Škola učenika oštećenog sluha "Radivoj Popović" i studenti Fakulteta za sport koji su angažovani kao asistenti.

Podršku takmičarima dali su legendarni košarkaš Žarko Paspalj i višestruki šampion u stonom tenisu Aleksandar Karakašević. Manifestaciju su otvorili Dušan Ignjatović, član Veća gradske opštine Zvezdara i Nemanja Radović, pomoćnik sekretara za sport i omladinu Beograda.

Discipline u kojima se više desetina učesnika oprobalo bile su: stoni tenis, sedeća odbojka, košarka u kolicima, gol bal, džudo, mačevanje, boćanje, pikado, šah, viseća kugla, pločice i poligon koordinacije.

Sloganom "Život je lep, učestvuj u njemu" organizatori i učesnici su pokazali entuzijazam i energiju, ali i potrebu za što više ovakvih susreta, u kojima dominiraju sport i druženje. Reči Žarka Paspalja "Vi ste pravi šampioni velikog srca" dale su podstrek učesnicima i pokazale značaj podrške vrhunskih sportista u motivaciji osoba sa invaliditetom.

Organizator manifestacije bio je Sportski klub za osobe sa invaliditetom, uz pomoć Gradske opštine Zvezdara, Kancelarije za pomoć osobama sa invaliditetom i Sportskog centra "Olimp", a uz stručnu pomoć Saveza za sport i rekreaciju invalida Beograda i podršku Skupštine grada Beograda.

Program u nastavku manifestacije "Dani osoba sa invaliditetom Zvezdare"

Sreda 30. novembar, Sava centar od 14 časova: Stvaralaštvo i kreativnost osoba sa invaliditetom (prodajna izložba rukotvorina, učesnici će moći da predstave svoje radove na zajedničkoj video projekciji). Sreda, 30. novembar, Sava centar, 19,30 časova: Humanitarni koncert Nacionalnog ansambla Kolo. Subota, 3. decembar, Dečiji kulturni centar, 14,00: Kultura za sve (modna revija dece sa invaliditetom, izložba slika, rukotvorina, scenski nastupi...) Subota, 3. decembar: Ustanova kulture "Vuk Karadžić", 17,00: Predstave "Čarobna zemlja"(mjuzikl u izvođenju Sportskog društva za decu i omladinu sa posebnim potrebama iz Kruševca) i "Oko sebe se okreni" (Marjan Jurić i Studio glume "Dve besne gliste").

Извор[уреди]