Partnerstvom do izvoza kreativnih ideja

Извор: Викиновости


30. januar 2012.
Beograd/ Srbija (PRObjave) - Potpisivanjem ugovora o partnerstvu s jednom od najnagrađivanijih reklamnih agencija u regionu, zagrebačkom agencijom Bruketa&Žinić OM, mlada beogradska agencija Popular dobila je priliku da izađe na druga tržišta u regionu, ali i u dalekom Azerbejdžanu, gde Bruketa&Žinić OM imaju svoje predstavništvo.

"Veliko nam je zadovoljstvo što smo u Popularu pronašli izuzetnu grupu mladih talentovanih kreativaca čije će ideje, znanje i talenat ojačati naše zajedničko poslovanje na svim tržištima. Radujemo se zajedničkoj saradnji, posebno na projektima kojima pokušavamo da uđemo i na izazovna tržišta na kojima još nismo prisutni, poput austrijskog.", izjavio je Davor Bruketa, kreativni direktor reklamne agencije Bruketa&Žinić OM iz Zagreba.

"Ulazak agencije Bruketa&Žinić OM u našu vlasničku strukturu nije samo prilika za proširenje našeg poslovanja, nego i prilika za razmenu znanja, posebno na području strateškog planiranja i produkcije. Mi verujemo u merljivu, efikasnu kreativnost u reklamnom biznisu i sada nam je dostupan niz originalnih alata, razvijenih u agenciji Bruketa&Žinić OM, koja je osvojila brojne Effie nagrade kojima se nagrađuje marketinška efikasnost.", izjavio je Boris Marčetić, osnivač reklamne agencije Popular iz Beograda.

Popular i Bruketa&Žinić OM su reklamne agencije koje se bave offline i online tržišnim komunikacijama, brendingom i dizajnom. Zajedno s digitalnom agencijom Brlog, brending konsultantima Brandoctor i "shop concept" studiom Brigada, čine grupu međusobno povezanih agencija u kojima oko 70 stručnjaka za tržišne komunikacije servisira klijente iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Azerbejdžana.

U portfoliju grupe nalaze se projekti za desetine različitih klijenata poput slovenačkog Uniona, hrvatskih TDR-a, Podravke, Kraša, Agrokora i Atlantic grupe, Državne lutrije Srbije, regionalnog Avona, Triglav osiguranja, azerbejdžanskih Nar mobile-a i Pasha banke, ukrajinskog Freshtela ili libanskog Hijack Byejack-a.

Samo u proteklih nekoliko godina agencije su osvojile brojne nagrade poput 12 Effie nagrada za marketinšku efikasnost, dva puta su nagrađeni za najbolji internet marketing u regionu, zatim na Art Directors Club New York, Epica, Clio, Red Dot, New York Festivals, Pentawards itd. Projekti su im objavljeni u uglednim publikacijama: Communication Arts, D&AD Annual, designboom, Novum, Packaging Europe, a njihov projekat Well Done do sada je najpopularnija priča ikad objavljena na Dezeen.com, najuticajnijem svetskom dizajn vebsajtu.

Извор[уреди]