Partizan proslavio 66. rođendan

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


600px Bianconero con stella rossa.svg

4. октобар 2011.
(Beta) - Jugoslovensko sportsko društvo Partizan proslavilo je u utorak 66. rođendan, a svečanost je obeležena u beogradskom hotelu Hajat gde su proglašeni novi čelnici i najuspešniji sportisti.

Dosadašnji predsednik JSD Partizan Danko Đunić rekao je da je ovo bila najuspešnija godina tog društva u istoriji i da su za to zaslužni svi klubovi.

Novi predsednik JSD Partizan Duško Vujošević bio je trener košarkaškog kluba u tri navrata, a poslednji put proveo je u Partizanu devet sezona, od 2001. do 2010. godine.

Vujošević je istakao da se najveći uspeh Partizana dogodio u trenutku kada su propadale sve državne, ekonomske i ostale strukture.

Na svečanosti povodom 66. rođendana proglašeni su najbolji sportisti i ekipe JSD Partizan, a nagrađeni su i oni koji su na reprezentativnom nivou osvajali svetska i evropska prvenstva, kao i najuspešniji radnici Društva.

Vaterpolo klub Partizan proglašen je za najuspešniju mušku seniorsku ekipu, dok je u ženskoj konkurenciji to priznanje pripalo košarkaškom klubu.

Najuspešniji sportista je Vladimir Vujasinović, kapiten vaterpolo kluba, dok je kod žena najbolja karatistkinja Ivana Čomagić.

Najuspešniji trener je Igor Milanović, koji je predvodio vaterpoliste. On je sa svojom ekipom osvojio prvenstvo i kup Srbije, Regionalnu ligu i postao prvak Evrope osvajanjem Evrolige.

Svečanosti je prisustvovao veliki broj sportista, funkcionera i gostiju, a zvanice su dočekivali Duško Vujošević i plivač, osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, Milorad Čavić.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg