Partizan predstavio maketu nove hale

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


23. мај 2011.
Београд-  (Beta) - Košarkaški klub Partizan i ministarstvo omladine i sporta Srbije predstavili su u ponedeljak maketu nove trenažne hale za crno-bele, koja će biti izgrađena u blizini dvorane Pionir.

„Hala će imati jedan centralni i dva pomoćna terena. U njoj će biti smeštena i trenažna sala, male tribine za oko 200 gledalaca, a u njoj će se igrati i utakmice mlađih kategorija kluba“, rekao je novinarima u Palati Srbije arhitekta Mihajlo Lujak. On je dodao da će ukupna površina hale biti 1.750 kvadratnih metara.

Izgradnju hale za KK Partizan zajednički će finansirati Ministarstvo omladine i sporta i Grad Beograd.

„Partizan je naš najtrofejniji košarkaški klub. Država treba da nagradi najbolje, ali ovo nije nagrada već investicija u budućnost. Partizan ima jednu od najboljih škola košarke u Evropi i predstavlja primer koji bi uvek trebalo isticati“, rekla je ministarka omladine i sporta.

Ona je dodala da očekuje da uskoro počne izgradnja hale, pošto je novac obezbeđen, a uskoro bi trebalo da bude završena i kompletna administrativna procedura na nivou grada. Predsednik Partizana Predrag Danilović zahvalio se svima koji su pomogli crno-belima.

Извор[уреди]


Bookmark-new.svg