Partizan i Vojvodina i dalje prijatelji

Извор: Викиновости


19. мај 2011.
Србија -  (Beta) - Fudbalski klubovi Partizan i Vojvodina saopštili su u četvrtak da su izvukli pouke iz incidenta na finalnoj utakmici Kupa Srbije i pozvali navijače da „smire strasti“.

U zajedničkom saopštenju objavljenom na sajtu Partizana navedeno je da su oba kluba u sporu oko finalne utakmice Kupa „poneseni događajima i navijačkim strastima u pojedinim trenucima zaboravili na načela sportskog fer-pleja, pravila fudbalskog sporta i kulture javnog dijaloga“.

„Sve što se dogodilo poslednjih dana shvatićemo kao pouku za predupredjivanje sličnih dešavanja u budućnosti. Sigurni smo da će i dalje biti neslaganja oko pojedinih segmenata fudbalske igre, ali smo obavezni prema navijačima i sportskoj javnosti da raspravu o njima vodimo dostojanstveno i na osnovu objektivnih činjenica“, navodi se u saopštenju.

„Sporazumeli smo se da sve ružno ostavimo iza sebe i da tradiciju prijateljstva nastavimo da gajimo i unapređujemo. Pozivamo i naše navijače da svoje navijačke strasti i ponašanje svedu u okvire pristojnosti, bez mržnje, uvreda i ružnih reči“, dodaje se.

Partizan je osvojio Kup Srbije, pošto je finalna utakmica, odigrana 11. maja na stadionu Crvene zvezde, registrovana rezultatom 3:0 za crno-bele. Partizan je pobedio sa 2:1, ali su Novosađani nezadovoljni suđenjem u 83. minutu napustili teren, a sudija Slobodan Veselinović je u 90. minutu označio kraj.

Извор[уреди]