Partija golfa sa Klintonom na aukciji za Dan planete Zemlje

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

22. април 2010.
NJUJORK, 22. aprila 2010. (Beta-AFP) - Partija golfa sa bivšim američkim predsednikom Bilom Klintonom jedna je od "atrakcija" koje će u četvrtak uveče biti ponuđene na aukciju u Njujorku povodom Dana planete Zemlje.

Na aukciji kod Kristija, povodom 40. godišnjice obeležavanja tog dana biće, pored ostalo, ponuđeni ručak u luksuznom španskom hotelu "Kasa mono" u Njujorku i putovanje na Bali vredno 200.000 dolara. U ponudi je i zeleno srce, rad britanskog umetnika Dejmijena Hersta sa natpisom "nema potrebe da budete ljubomorni", procenjeno na 90.000 dolara, kao i "devojački vikend" u Njujorku (30.000 dolara) u koji je uključena poseta studiju iz kojeg se emituje program "Subotom uveče uživo".

Prihod od aukcije namenjen je finansiranju četiri ekološka projekta. Aukcija u sedištu Kristija na Menhetnu počinje u 20 sati u četvrtak uveče po lokalnom vremenu (02 u petak po centralno evropskom vremenu). Među zvanicama su glumice Bruk Šilds, Salma Hajek i Kendis Bergen i bivši teniski šampion Džon Mekinro.


Извор[уреди]