Paravinja negira ubistvo, ali zna neke pojedinosti

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


12. август 2011.
BEOGRAD, 11. avgusta 2011. (Beta) - Dragan Paravinja, osumnjičen za ubistvo hrvatske državljanke Antonije Bilić, izjavio je u četvrtak u Županijskom sudu u Šibeniku da ne zna ko je ubio novinarku nedeljnika Duga Radislavu Dadu Vujasinović 1994. godine u Beogradu.

Paravinja je o okolnostima ubistva novinarke svedočio nakon dogovora na sastanku koji su u Rijeci održali direktori hrvatske i srpske policije Oliver Grbić i Milorad Veljović, a ispitivanje je odobrilo i Ministarstvo pravde BiH čiji je on državljanin, prenosi Hina.

Policija je smatrala da bi Paravinja nešto mogao znati o ubistvu novinarke Vujasinović zbog sadržaja njegovog oproštajnog pisma koje je pronađeno pre nego što je uhvaćen u BiH.

Advokat Dragana Paravinje je rekao da je njegov klijent naveo da je njegov rođak sarađivao sa ubijenom novinarkom u njenim istraživanjima o zločinima Željka Ražnatovića Arkana na Ovčau istočnoj Slavoniji.

"Nedugo nakon toga novinarka je ubijena, a uskoro je mrtav pronađen i Paravinjin rođak, a Paravinja tvrdi da su ta dva ubistva povezana", rekao je advokat Baica.


Извор[уреди]