Par Džoli-Pit u poseti izbeglicama u BiH

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу5. април 2010.
SARAJEVO, 5. aprila 2010. (Beta) - Slavni holivudski par Andželina Džoli i Bred Pit će tokom posete BiH obići raseljena lica, rečeno je u ponedeljak u Visokom komesarijatu UN za izbeglice (UNHCR) u Sarajevu.

Portparolka UNHCR u BiH Aida Prljača rekla je da je poseta glumačkog para privatne prirode, ali da će Andželina Džoli, koja je ambasadorka dobre volje UNHCR-a, i njen partner izdvojiti vreme da posete lokacije UNHCR-a. Ona je sarajevskoj štampi rekla da medijima neće biti dozvoljeno da prate holivudske glumce tokom posete izbeglicama u BiH.

Direktor Granične policije BiH Vinko Dumančić rekao je za Dnevni avaz da je "poseta slavnog para bila najavljena ranije, ali da su tražili da to bude u najstrožoj tajnosti". U medijima su se povodom posete para Džoli-Pit pojavile brojne spekulacije. Neki sarajevski mediji navode da je par došao da obiđe bosanske piramide, a neki da su došli da posete Medjugorje.

Mediji navode i da je glumački par doputovao u BiH da obeleži Uskrs, ali i da postoji mogućnost da su došli da usvoje dete ili da posete Srebrenicu. Andželina Džoli i Bred Pit su u nedelju oko 18.00 iznenada stigli u Sarajevo iz Venecije, gde Andželina Džoli snima film. Sa sarajevskog aerodroma udaljili su se u pravcu grada vozilom UNHCR-a. Pravi razlog njihovog dolaska nije saopšten.


Извор[уреди]