Panel diskusija o građanskom društvu u istočnoj Srbiji

Извор: Викиновости

24. maj 2013.
Beograd/ Srbija (PRobjave) - "Organizacije građanskog društva u Srbiji bi trebalo da preuzmu inicijativu u svoje ruke s obzirom da podrška međunarodnih donatora neće trajati beskonačno. Iako USAID nastavlja da im pomaže kroz program "Građansko društvo za budućnost", organizacije moraju da preuzmu brigu o sebi, iskoriste sve šanse i što bolje zastupaju interese zajednica u kojima rade", rekao je NJ. E ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Majkl Kirbi na današnjoj panel diskusiji u zaječarskom Omladinskom centru.

Tokom diskusije "Perspektive za razvoj građanskog društva u istočnoj Srbiji", koju su organizovali Zaječarska inicijativa i Fondacija Iskorak, predstavnici organizacija građanskog društva, lokalnih vlasti i poslovnog sektora su razgovarali o izazovima, resursima i potencijalima građanskog sektora u Timočkoj krajini.

Neophodno je da jačamo saradnju između građanskog sektora, lokalnih vlasti i poslovne zajednice, kako bi što bolje prepoznali potrebe i što brže rešavali probleme sa kojim se suočavaju građani u ovom delu Srbije, složili su se Jasmina Gačević, načelnica gradske uprave i Dejan Tošić, predsednik Regionalne privredne komore Zaječar.

Prisutnima su se obratili i Milena Banović, predstavnica Kancelarije Vlade Republike Srbije za saradnju sa civilnim društvom, Dušan Mladenović, predsednik Privremenog veća u Zaječaru i predsednik Udruženja za brigu o životinjama Timočke krajine "Beta".

Događaj je organizovan u okviru programa "Građansko društvo za budućnost", koji se sprovodi u partnerstvu sa Institutom za održive zajednice (ISC) i uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Извор[уреди]