Panasonik kupio Reumovu halu u Svilajncu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

3. april 2013.
Свилајнац/ Србија (Beta) Predstavnici japanske kompanije "Panasonik" potpisali su ugovor o kupovini objekta nemačkog Reuma u kome rade od dolaska u Svilajnac i time ozvaničili svoj dugoročniji ostanak u Srbiji, saopštila je Opština Svilajnac.

Kako se navodi u saopštenju informativne službe te opštine, osim ugovora o kupovini objekta, koji se sastoji od proizvodne hale i poslovnih prostorija, površine oko 10.000 kvadratnih metara, sa opštinom Svilajnac potpisan je i ugovor o regulisanju prava prenosa na zemljište, površine oko tri hektara.

Dodaje se da Panasonik u Svilajncu posluje 30 meseci i posle brojnih pregovora ta kompanija donela je odluku da kupovinom ovog objekta i zemljišta ostane u Srbiji i nastavi proizvodnju.

"U bližoj budućnosti primetićete i dalje pomicanje u oblasti novih tehnologija koje će se proizvoditi baš u Svilajncu. Ovo je jasna poruka i signal opštini Svilajnac i Srbiji da će Panasonik nastaviti da posluje i proizvodi u Svilajncu kao i do sada, uz mogućnost dodatnih investicija, izjavio je generalni direktor Panasonic Lighting Devices Serbia Dirk Bantel.


Izvor[уреди]