Пређи на садржај

Pajtiću prihvatljiv Tadićev predlog da se povuče

Извор: Викиновости


25. oktobar 2012.
Novi Sad/ Srbija (Beta) Potpredsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je u četvrtak da je za njega i zamenika predsednika stranke Dragana Đilasa prihvatljiv predlog lidera partije Borisa Tadića da se povuče sa funkcije pod određenim uslovima.

„Za nas je prihvatljiv predlog predsednika Tadića. Mislimo da DS treba snažnije da bude profilisan kao socijaldemokratska organizacija, koja treba da vodi računa o socijalno najugroženijim slojevima stanovništva i manjinama“, rekao je Pajtić novinarima u Skupštini Vojvodine.

Pajtić je rekao da se Đilas i on slažu i u tome da DS treba da bude decentralizovana u pogledu odlučivanja, kako bi Predsedništvo dobilo više nadležnosti, odnosno da ljudi koje je predložio Tadić imaju autoritet i integritet.

„Potpuno smo saglasni sa tim da se postigne dogovor, jer je u ovom trenutku najvažnije za ovu zemlju i građane da DS bude snažna stranka i odgovorna opozicija Vladi u čiju politiku ne verujemo ni kada je u pitanju ekonomski aspekt, aspekt evropskih integracija i pravac u kojem vode ovu zemlju“, rekao je Pajtić.

Prema njegovim rečima, Đilas i on su spremni i na odlaganje Skupštine DS-a na nekoliko dana ili nedelja, kako bi se pripremila programska skupština i sednica onih tela koja su nadležna da pripreme drugačije ustrojstvo stranke.

Izvor[уреди]