Pahor ponudio pomoć Slovenije u dijalogu Srbije i Kosova

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


4. септембар 2010.
DOBROVO, 4. septembra 2010. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u petak uveče da Srbija želi da reši pitanje Kosova u dogovoru sa evropskim partnerima, braneći svoje legitimne interese "u cilju evropske perspektive ne samo Srbije već i albanskog naroda".

Srbija je sada pred ozbiljnim iskušenjem, a to je usklađivanje teksta rezolucije koji će izneti pred Generalnu skupštinu UN i koji štiti legitimne interese Srbije u pogledu Kosova, rekao je Tadić nakon razgovora s premijerom Slovenije Borutom Pahorom kod Nove Gorice.

Pahor je ponudio Tadiću pomoć Slovenije u rešavanju otvorenih pitanja između Beograda i Prištine, prenela je slovenačka novinska agencija STA.

"Ako predsednik (Tadić) veruje da Slovenija može bilo kako da pomogne, mi ćemo to rado učiniti", rekao je Pahor, istakavši značaj dijaloga Beograda i Prištine.

Slovenački premijer kazao je da će Tadić uskoro ići u Brisel kako bi s visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku Ketrin Eston razgovarao o rezoluciji o Kosovu koju Srbija treba da predstavi Generalnoj skupštini UN 9. septembra.


Извор[уреди]