Ova i naredna godina mogu biti izgubljene

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


19. април 2011.
BEOGRAD, 19. aprila 2011. (Beta) - Šef misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za Srbiju Albert Jeger upozorio je da za Srbiju ova i naredna godina mogu biti izgubljene s obzirom na predstojeće parlamentarne izbore.

"U novom kreditnom aranžmanu sa Srbijom MMF će daleko više insistirati na strukturnim refomama, ali postiji velika opasnost da ova i naredna godina budu izgubljene, s obzirom na predstojeće izbore u 2012, naročito ako se sudi po istoriji izbora u Srbiji", rekao je Jeger u intervjuu za list "Danas".

Vladi Srbije će, kako je upozorio, biti naročito teško da se u predizbornoj godini pridržava pravila fiskalne odgovornisti, što će za nju biti "stres test".

Jeger je rekao da su na upravo završenom prolećnom zasedanju MMF-a i Svetske banke u Vašingtonu sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem počeli razgovori o novom aranžmanu Srbije sa MMF-om, ali da će dogovor biti postignut kad delegacija MMF-a dođe u Beograd.

On je objasnio da će to, najverivatnije, biti aranžman iz predostrožnosti koji će podrazumevati da Srbije može u slučaju nepredviđenih okolnosti da povuče raspoloživi novac za potrebe budžeta. Novi aranažmna Srbije i MMF-a, prema oceni Jegera, mogao bi da bude slopljen na leto ili u septembru.


Извор[уреди]