Otvoriti regionalnu kancelariju UN u Srbiji

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


24. oktobar 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) Premijer Srbije Ivica Dačić predložio je u sredu da se u Beogradu otvori regionalna kancelarija Ujedinjenih nacija za kontrolu opojnih droga i sprečavanje kriminaliteta.

Dačić je tokom susreta s direktorom Kancelarije UN za kontrolu opojnih droga i sprečavanje kriminaliteta Jurijem Fedotovim rekao da je Srbija spremna i da pomogne Ujedinjenim nacijama i ponudi prostor i kadar za otvaranje te regionalne kancelarije.

"Mislim da bi bilo od interesa za ceo region da postoji takva kancelarija", rekao je Dačić i podsetio da je takva kancelarija već postojala u Sofiji, ali da je zatvorena.

Premijer je ukazao i na statistiku Ujedinjenih nacija, prema kojoj raste količina heroina koja se proizvodu u Avganistanu, a "balkanska ruta" je u njenom transportu neizbežna.

On je napomenuo da Srbija izuzetno dobro sarađuje sa Ujedinjenim nacijama, a nastaviće još tešnju saradnju, ne samo u suzbijanju transporta droge već i u borbi protiv korupcije i svih vrsta organizovanog kriminala.

Fedotov je pohvalio srpsku Vladu i policiju za napore u suzbijanju trgovine droge i svih ostalih vrsta organizovanog kriminala.

On je izneo i podatak da se u Avganistanu ove godine obrađuje 150.000 hektara maka od kojeg se pravi heroin i da je to povećanje u odnosu na prethodnu, kao i dve godine ranije.


Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg