Otvorenost i poverenje uslov za život u EU

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу23. септембар 2011.
(Beta) - Ambasador Nemačke u Beogradu Volfram Mas ocenio je u petak povodom krize na severu Kosova da za Evropu nije sposoban onaj ko smatra da može da živi samo tamo gde je njegova vlada.

"Mogu da razumem ako iz srpskog ugla postoji nerazumevanje što odgovorni na Kosovu ne shvataju problem da se srpski građani tako tretiraju da ne smeju da izađu iz kuće ili se kamenuju njihova vozila", rekao je Mas na otvaranju konferencije "Perspektive zemalja Jugoistočne Evrope i njihov put u EU" u Beogradu.

On je istakao da na Kosovu "moraju postojati fer šanse za sve srpske građane", ali je istovremeno ukazao da "za Evropu nije sposoban onaj ko smatra da može da živi samo tamo gde je njegova vlada", dodajući da u Nemačkoj ima mnogo stranaca koji su je prihvatili kao svoju domovinu.

Nemački ambasador je takođe izrazio razumevanje za prigovore koje je na konferenciji izneo potpredsednik Vlade za evropske integracije Božidar Đelić o otezanju Euleksa da pokrene istragu o navodima iz izveštaja Dika Martija o trgovini ljudskim organima na Kosovu i u Albaniji 1999.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg