Otvoren obnovljeni granični prelaz u Špiljanima

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


26. октобар 2010.
NOVI PAZAR, 26. oktobra 2010. (Beta) - Ministarka finansija Srbije Diana Dragutinović u utorak je otvorila granični prelaz u mestu Špiljani između Srbije i Crne Gore u čiju obnovu je uloženo više od dva miliona evra.

"Otvaranjem ovog graničnog prelaza je unapređen položaj gotovo 5.000 građana koji su do sada više puta dnevno morali da prelaze državnu granicu", rekla je Dragutinović.

Pasoška i carinska kontrola do sada je bila smeštena na Mehovom kršu, dva kilometra u dubini teritorije Srbije, zbog čega su meštani desetak sela tutinske opštine jedinu putnu vezu sa gradom imali preko tog graničnog prelaza.

Modernizacija graničnog prelaza u Špiljanima, kako je rekla Dragutinović, ukazuje i na napore Srbije da ide u korak sa evropskim standardima na putu njenog pridruživanja Evropskoj uniji. "Već u ovom trenutku su raspoloživi fondovi Evropske unije za medjugraničnu saradnju. Želim da nađete partnere sa druge strane granice i zajedno pokrenete projekte koje će Unija finansirati", istakla je ministarka finansija.


Извор[уреди]