Otvoren 33. Međunarodni sajam turizma

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


24. фебруар 2011.
BEOGRAD, 24. februara 2011. (Beta) - Na Beogradskom sajmu u četvrtak je otvoren 33. Međunarodni sajam turizma, Drugi sajam vina i mali Sajam suvenira, koji će trajati do nedelje, 27. februara.

Državni sekretar Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, zadužen za turizam, Goran Petković rekao je otvarajući sajam da je to pravo mesto da se promoviše regionalna saradnja, a naročito povezivanje preko reke Dunav.

Ministarstvo ekonomije i Turistička organizacija Srbije (TOS) će na sajmu predstaviti turističke aranžmane i zimske centre u Srbiji, a ovogodišnja zemlja-partner sajma je Hrvatska. Državni sekretar Ministarstva turizma Hrvatske Ivo Mujo izrazio je uverenje da će ovogodišnje partnerstvo na sajmu približiti turizam i privredu dve zemlje.

Pod sloganom "Danas započinje leto" do nedelje će svoju ponudu predstaviti oko 900 izlagača iz 43 zemlje, a biće i popusta do 20 odsto.

U okviru Sajma turizma po drugi put se održava Sajam vina, na kojem će Ministarstvo ekonomije predstaviti aranžman "Putevi vina Srbije", a TOS "Mapu vinskih puteva Srbije". Izlaže 105 vinara iz deset zemalja, među kojima su i Italija, Francuska, Španija, Slovenija, Hrvatska, Argentina.


Извор[уреди]