Otvara se nova roditeljska kuća na Senjaku

Извор: Викиновости


9. decembar 2011.
Beograd/ Srbija (PRObjave) - Zaostavština preminulog sugrađanina, Miodraga Stanojevića, dva stana, ukupne stambene površine 230 kvadrata, u Čolak Antinoj 16, na Senjaku, odlukom Opštine Savski venac, adaptirana su i stavljena u funkciju Roditeljske kuće, za smeštaj dece obolele od raka, koja dolaze iz unutrašnjosti na lečenje na beogradske hemato-onkološke klinike, u pratnji članova porodice.

U poslednjih mesec dana stanovi su kompletno okrečeni, neki zidovi pregrađeni radi bolje funkcionalnosti, opremljeni nameštajem i sređeni za ugodan boravak mališana koji se leče od raka. Od utorka se kreće sa useljavanjem prvih privremenih stanara. U ovom trenuku 15 porodica iz unutrašnjosti, čija se deca leče na beogradskim klinikama, čeka na smeštaj u roditeljskim kućama.

Pored predstavnika NURDOR-a, otvaranju će prisustvovati Tomislav Đorđević, predsednik Opštine savski venac i donatori, zahvaljujući kojima je kuća tako brzo stavljena u funkciju. To su Porsche SCG, EFG banka, Opština Leskovac, Restoran Šešir moj, Privredna komora Beograd, E-kapija, Rotary klub Metropolitan, CTC-Unit, Roma Company, Krol, NGO Pokaži malo da ti je stalo i dnevni list Politika.

Извор[уреди]