Otpuštanje agronoma loše za poljoprivredu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


5. avgust 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) Srpski pokret obnove (SPO) saopštio je u nedelju da je otpuštanjem agronoma iz poljoprivrednih stručnih službi nova Vlada Srbije pokazala da joj predmet interesovanja neće biti oživljavanje srpskog sela i poljoprivredne proizvodnje.

„Od obećanja u kampanji da će prioritet buduće Vlade biti revitalizacija srpskog sela i podsticaj poljoprivredne proizvodnje, došli smo do toga da je u jednom danu otpušteno 1.658 agronoma“, navodi se u saopštenju SPO.

Iz te stranke ističu da je poljoprivreda j„edina privredna grana koja Srbiji donosi siguran profit“, kao i da „nema borbe protiv bele kuge sve dok srpsko selo ne oživi“.

U SPO se pitaju da li su agronomi dobili otkaz zato što se „nisu školovali u opštinskim i gradskim odborima stranaka koje su na vlasti, već na državnim poljoprivrednim fakultetima“.

Ministarstvo poljoprivrede Srbije raskinulo je 3. avgusta saradnju sa 1.658 agronoma privremeno angažovanih u radu poljoprivrednih stručnih službi koje je na određeno vreme angažovala prethodna Vlada Srbije.

Ugovore o raskidu saradnje potpisao je novi ministar poljoprivrede Goran Knežević koji je za agenciju Beta rekao da je razlog veliki manjak u budžetu Srbije jer do kraja godine samo za ispunjavanje osnovnih funkcija mora da pozajmi preko dve milijarde evra.

Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg