Otkriti ubice gardista

Извор: Викиновости


5. октобар 2010.
BEOGRAD, 5. oktobra 2010. (Beta) - Pravni zastupnik porodica ubijenih gardista Predrag Savić zatražio je u utorak od tužilaštva da pokrene opsežnu akciju otkrivanja ubica dva vojnika, kao i od Ministarstva pravde da pokrene postupke za zabranu rada veštaka koji su uklanjali dokaze tokom istrage tog zločina.

Savić je na šestogodišnjem pomenu od ubistva Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića kod podzemnog vojnog objekta Karaš u Topčideru kazao da tužilaštvo treba da pokrene opsežnu akciju na otkrivanju njihovih ubica, umesto što pokušava da na neki način opravda one koji su skrivali istinu.

"Prošlo je godinu dana od kad je vanraspravno veće Višeg suda u Beogradu reklo da nema potrebe da se saslušavaju veštaci koji su skrivali istinu. Dokazano je i naučno i praktično da su vojnici likvidirani, ali to nije za naše tužilaštvo dovoljno da preduzme adekvatne radnje već pokušava da usaglasi laž sa istinom", ocenio je advokat.

On je istakao i da Ministarstvo pravde treba da reaguje protiv veštaka, koji su sem u tom uništavali dokaze i u razotkrivanju ubistva novinarke Radislave Dade Vujasinović i drugim predmetima, da preduzme sve mere i pokrene postupke da oni više nikad ne budu veštaci.


Извор[уреди]