Otkazan deo letova sa beogradskog aerodroma

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу

20. април 2010.
BEOGRAD, 20. aprila 2010. (Beta) - Aerodrom Nikola Tesla saopštio je da su otkazani današnji letovi stranih kompanija za Varšavu, London, Pariz, Frankfurt, Minhen i letovi Jat ervejza (Airways) za Kopenhagen, Pariz, Štutgart i Trst.

Aerodrom je ponovio procenu da će tokom dana biti obavljeno oko 75 odsto letova koji su bili predviđeni redovnim redom letenja.

U poslepodnevnim časovima trebalo bi prema redu letenja da budu obavljeni letovi stranih kompanija za Prag, Moskvu, Budimpeštu, Barselonu, Istanbul, Soči, Beč, Bukurešt, Tunis, Rim, Tivat i Podgoricu, kao i letovi Jat ervejza za Moskvu, Tivat, Istanbul, Beč, Sarajevo, Skoplje i dva leta za Podgoricu.

Kako se navodi, danas je u 11.00, posle pet godina pauze, letom za Šarm el Šeik, čarter letove sa beogradskog aerodroma obnovila domaća kompanija Aviogeneks. Zbog velikog poremećaja vazdušnog saobraćaja u celoj Evropi, let švajcarske kompanije za Cirih u ovom trenutku pomeren je za 22.00, a let austrijske kompanije Flaj niki za Beč pomeren je za 00.15.

Kako se navodi, danas je posle velike pauze delimično obnovljen saobraćaj sa Nemačkom i jutros su dva aviona Lufthanze odletela su za Minhen i Frankfurt, dok je nemacki DŽermanvings (Germanwings) obavio je povratni let za Štutgart.


Извор[уреди]