Ostvarenja francuskog novog talasa na Film stritu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


13. јул 2011.
BEOGRAD, 13. jula 2011. (Beta) - Kultna ostvarenja francuskog novog talasa biće prikazivana tokom narednih mesec dana u programu "Film street" koji organizuju Ustanova kulture "Parobrod" i Kancelarija za mlade grada Beograda.

U četvrtak će u "Pastisu" u Kapetan Mišinoj ulici biti prikazan film "Užasna deca" (1950) Žan-Pjera Melvila, dok će u Kafeu "Molijer" u Zmaj Jovinoj biti prikazan klasik Fransoe Trifoa "Žil i Džim" (1961).

Za 4. avgust u Neimarskom parku najavljene su projekcije filmova "Četiristo udaraca" (1959) Fransoe Trifoa i "Lift za gubilište" (1958) Luja Mala.

Tokom jula i avgusta biće prikazivana i klasična ostvarenja američke produkcije: "Braća Bluz", "Pevajmo na kiši", "Do poslednjeg daha", "Groznica subotnje večeri", "Ratnici podzemlja", "Treći čovek", "Povratak u budućnost", "Goli u sedlu", "Doručak kod Tifanija", "Neki to vole vruće" i drugi.

Sve projekcije u programu "Film street" počinju u 20.30 časova, a filmovi se prikazuju u Kapetan Mišinoj i Jevremovoj, na Kosančićevom vencu kod "Skice", u Manježu, Skadarliji, Ulici Strahinjića Bana, Siminoj, Čuburskom parku, Palmotićevoj, Beton hali, Studentskom gradu, na Cvetnom trgu.


Извор[уреди]