Ostrvo prokletih je palp na dobar način

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


8. јун 2011.
BEOGRAD, 8. juna 2011. (Beta) - Pisac romana "Ostrvo prokletih" Đorđe Bajić opisao je svoju knjigu kao "palp u dobrom smislu", iako je priznao da će tematika knjige sa zombijima, porno-glumcima, neonacistima i vampirima verovatno navesti neke na pogrešan trag.

"Knjiga definitivno koketira sa palpom (petparačka literatura), ali se ta odrednica vrlo pežorativno shvata, kao sinonim za nešto što ne valja. U tom smislu, ne volim da se o 'Ostrvu' priča kao palpu. Ali, ako se izraz koristi da opiše zabavnu literaturu koja se lako čita, onda roman definitivno jeste palp", rekao je Bajić u intervjuu agenciji Beta.

"Imajući u vidu tematiku, mnogi će biti iznenađeni kada vide koliko je roman zapravo dobronameran i 'čedan'. Namera mi nije bila da zgrozim i zgadim čitaoca, već da ga što bolje zabavim i stvorim dopadljive likove koje će voleti i u čijim avanturama će uživati. Namerno sam izbegavao šok radi šoka. To nije moj stil", rekao je on.

Postoji mogućnost i da "Ostrvo prokletih" postane film, pošto je producentska kuća "Toking vulf prodakšns" (Talking Wolf Productions) izrazila interesovanje za nju, a režiser Milan Todorović i scenarista Dimitrije Vojnov rade na sinopsisu filma.


Извор[уреди]