Ostaje žal za OI, ali Srbija ima budućnost

Извор: Викиновости


15. септембар 2011.
Каунас/ Литванија (Beta) - Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković rekao je u subotu uveče da „ostaje žal“ što na Evropskom prvenstvu u Litvaniji nije izboren plasman na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine ili kvalifikacije za to takmičenje, ali da „budućnost košarke u Srbiji postoji“.

„Ostaje žal što nismo uspeli, međutim, budućnost košarke u Srbiji postoji. Na žalost, 2012. neće nas biti u Londonu“, kazao je Ivković novinarima posle poraza od Slovenije u meču za sedmo mesto na EP.

On je ocenio da je reprezentacija Srbije imala „svoju hemiju“ i da je svaki igrač imao „svoju ulogu“, kao i da „ništa ne bi menjao“.

„Viša sila nas je sprečila da ostvarimo nešto na čemu smo jako ozbiljno radili u prethodne četiri godine. Olimpijskim igrama smo posvetili ceo taj ciklus, radilo se kvalitetno i kada je trebalo da dođemo do samog vrha, eventualno do kvalifikacija, zbog povreda nismo mogli da održimo taj ritam“, dodao je Ivković.

Krilni košarkaš Novica Veličković zbog povrede nije ni putovao u Litvaniju, dok su se tokom turnira povredili Aleksandar Rašić i Milenko Tepić.

„Da sam imao magiju, ja bih osposobio te igrače, jer su nam mnogo nedostajali“, kazao je selektor Srbije.

Извор[уреди]