Osnovana humanitarna fondacija Ejmi Vajnhaus

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


14. септембар 2011.
LONDON, 14. septembra 2011. (Beta-AP) - Porodica preminule pevačice Ejmi Vajnhaus pokrenula je u sredu fondaciju sa njenim imenom - za podršku mladima koji imaju probleme, uključujući one sa zavisnošću.

Fondacija Ejmi Vajnhaus počela je da radi na nesuđeni 28. rođendan soul dive, koja je umrla 23. jula. Kako kažu članovi njene porodice, toksikolozi su u njenoj krvi detektovali alkohol, ali još nije jasno šta je dovelo do smrti slavne pevačice.

Prva novčana sredstva koja će se sliti u fondaciju su prihodi od prodaje singla "Body And Soul", dueta koji je Ejmi Vajnhaus snimila sa Tonijem Benetom. Taj singl je u sredu objavljen u Velikoj Britaniji.

Otac slavne pevačice Mič Vajnhaus je izjavio da će fondacija podržavati organizacije koje pomažu mladim ljudima sa problemima zavisnosti. Takođe je rekao da se često tukao sa dilerima droge i gangsterima koji su njegovu kći snabdevali psihoaktivnim supstancama i da nije bio svestan razmera njenog problema do "možda četiri meseca pre no što je ona odlučila da se skine".

Извор[уреди]