Пређи на садржај

Osnovan Nacionalni savet za borbu protiv nasilja u sportu

Извор: Викиновости


5. септембар 2011.
Београд-  (Beta) - Vlada Srbije osnovala je Nacionalni savet za borbu protiv nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, čiji će predsednik biti premijer Mirko Cvetković, navodi se u najnovijem broju Službenog glasnika.

Prema odluci, zadatak Saveta je usklađivanje aktivnosti na sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja gledalaca na sportskim priredbama i ispunjavanje međunarodnih obaveza u toj oblasti. Zadatak Saveta je i da inicira preduzimanje mera i aktivnosti državnih organa i nacionalnih sportskih saveza na sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja u sportu, kao i ispunjavanje obaveza koje proističu iz Evropske konvencije, posebno na fudbalskim utakmicama.

Za Cvetkovićevog zamenika, imenovan je ministar unutrašnjih poslova i prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić, dok su potpredsednici ministarke pravde i omladine i sporta, Snežana Malović i Snežana Samardžić-Marković.

Kao članovi Saveta imenovani su ljudi iz pravosuđa i sporta Zagorka Dolovac, Nata Mesarović, Milan Vučković, Tomislav Karadžić, Dragan Đilas, Velimir Marjanović, Aleksandar Boričić, Velibor Sovrović, Velimir Dedić, Vlade Divac i Aleksandar Šoštar.

Извор[уреди]