Osmoro privedeno pod sumnjom za malverzacije u zdravstvu

Извор: Викиновости


22. октобар 2009.
Beograd-  (Beta) Policija je odredila zadržavanje od 48 sati za osmoro osumnjičenih za organizovanje kriminalne grupe i malverzacije u zdravstvu kojima je budzet grada oštećen za 65,5 miliona dinara, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije (MUP).

Policijsko zadržavanje određeno je bivšem članu Gradskog veća Vladanu Šubareviću (1962), kao i Slobodanu Paunoviću (1957), DJovaniju Akroljanu (1969), Nikoli Miliniću (1963), Jasminki Jelić (1953), Milanu Saviću (1962) Dobrili Vekić (1955) i Zoranu Ivankoviću (1951).

Prema navodima policije, Šubarević se sumnjiči da je od direktora zdravstvenih ustanova zahtevao da postupke nabavke medicinskog nameštaja, sprovedu u što hitnijem postupku, čime je omogućio povlašćeni položaj u postupku javne nabavke zastupnicima italijanske firme "Vernipol".

"Na ovaj način je zajedno sa osumnjičenim Paunovićem i Akroljanom izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i više krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja", naveo je MUP.

Paunović je suvlasnik i direktor preduzeća 'Recipe medikal suplajz' iz Zemuna, a DJovani Akroljan direktor predstavništva 'Kedrion SPA' u Srbiji. Nikola Milinić je bio direktor KBC Bežanijska kosa, a Dobrila Vekić pomoćnica direktora za nemedicinske poslove.


Извор[уреди]