Oskarovci na 39. FEST-u

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


31. јануар 2011.
BEOGRAD, 31. januara 2011. (Beta) - Publika predstojećeg filmskog festivala FEST, koji će od 25. februara do 6. marta biti održan u Beogradu, biće u prilici da pogleda 13 filmova koji su u raznim kategorijama nominovani za ovogodišnju nagradu Oskar Američke filmske akademije.

Među kandidatima za Oskara koji će biti prikazani u programima FEST-a jeste film "Kraljev govor" Toma Hopera, sa 12 nominacija, uključujući najbolji film, režiju, glavnu mušku ulogu (Kolin Firt) i scenario, kao i "Čovek zvani hrabrost" braće Koen koji ima deset nominacija.

Film Denija Bojla "127 sati ima šest nominacija, "Crni labud" Darena Aronofskog pet, a film "Prelepo" Alejandra Gonzalesa Inaritua, pored nominacije za glavnu mušku ulogu (Havijer Bardem), može da se nada Oskaru i za najbolji film snimljen van engleskog govornog područja.

Među oskarovcima na 39. FEST-u su i "Put u nepoznato" Džona Kamerona Mičela, "Još jedna godina" Majka Lija, "U boljem svetu" Suzan Bir, "Izvan zakona" Rašida Buhareba, "Zgrarišta" Denisa Vilneva, "Barnijeva verzija" Ričarda Luisa", "Drugi život" Klinta Istvuda i "Globalna kriza" Čarla Fergusona.

Prodaja karata za ovogodišnji FEST počeće u utorak, u Bilet centru i na blagajnama festivala. Popust od 10 odsto na komplete ulaznica važi od 1. do 7. februara.


Извор[уреди]