Oružari postigli dogovor sa Vladom Srbije

Извор: Викиновости


9. јун 2011.
BEOGRAD, 9. juna 2011. (Beta) - Predstavnici sindikata kragujevačke fabrike "Zastava oružje" postigli su dogovor sa predstavnicima Vlade Srbije tako da je otkazan za četvrtak najavljeni protest oružara u Beogradu, rekao je agenciji Beta predsednik sindikata "Zastava oružja" Dragan Ilić.

"Dogovorili smo da budu odobreni ugovori o izvozu oružja koji su bili na čekanju, zatim ulaganja u nabavku opreme i socijalni program za 200 radnika koji su tehnološki višak, a do kraja godine za dodatni broj zaposlenih koji će napustiti fabriku", rekao je Ilić.

On je naveo da će se u Kragujevac vratiti više od 1.000 radnika "zastava oružja", koji su danas pre podne sa 20 autobusa stigli do Smedereva i tu čekali ishod pregovora u Beogradu.

Vlada Srbije će danas, kako je dodao Ilić, formirati radnu grupu koja će se baviti problemima u preduzećima iz grupacije odbrambene industrije.

Radnici kragujevačke fabrike "Zastava oružje" su u štrajku od 23. maja.O ni traže isplatu zaostalih zarada, kao i rešavanje statusa fabrike i problema sa izvoznim dozvolama.


Извор[уреди]