Opremanje vatrogasnih stanica duž Koridora 10

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


4. август 2009.
Beograd-  (Beta) Načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je da će 18 vatrogasno-spasilačkih stanica na Koridoru 10 u Srbiji biti opremljeno terenskim vozilima za reagovanje u slučaju požara i drugih nesreća.

"Reč je o terenskim vozilima jako brzim i podesnim da brzo izađu na lice mesta i pomognu da se ljudi spasu iz vozila i što pre medicinski zbrinu", rekao je Marić agenciji Beta i dodao da je projekat opremanja vredan oko četiri miliona evra.

Prema podacima Ministarstva za infrastrukturu, Koridor 10 kroz Srbiju dugačak je 835 kilometara, od čega je potrebno završiti još 300 kilometara. Predviđena vrednost radova od 2008. do 2011. godine je 1,6 milijardi evra.

Marić je rekao da je planirana i nabavka dva vozila za gašenje požara u tunelima, kao i opremanje jednog helikoptera MUP-a za zbrinjavanje teško povređenih koji moraju da budu prebačeni u medicinske centre u Beogradu. Marić je rekao da je od juna zbog rasta temperature povećan stepen pripravnosti radi zaštite od požara.


Извор[уреди]